Kalıcı SEO, Google’da bir SERP sonucunda doğal yöntemler ve dijital pazarlama metotları ile uzun ömürlü üst sıralama edinme tekniğinin adıdır.

Kalıcı bir SEO için günümüzde eski usul SEO çalışmalarına artık yer yoktur. Bunun en büyük sebebi gelişen arama motoru algoritmalarıdır. Artık web’de kalıcı olmak için gerekli Stratejileri değiştirme vakti gelmiştir. Buda eski usul çalışmaları terk etmek, yeni stratejileri doğru uygulamaktan geçer.

Kalıcı SEO’yu anlamak ilk önce Penguen ve Panda algoritmalarını iyi bilmek gereklidir. Eski usul backlink kurgusu ve kopya içeriklere bu algoritmalarda yer yoktur.

Kalıcı olmak için nitelikli, özgün bir web markası olmalı buda kullanıcının işine yarayan bir web stratejisi ile mümkündür.

SEO’da başarı, uzun ömürlülük ve internet ortamında kullanıcıların sürekliliğini sağlamakla mümkündür. Kalıcı bir web sitesi için marka değerini yükselten ve kalite ile özleşen bir stratejiyi benimsemek gereklidir. Herkesin yaptığını yapmakla mümkün olmadığı gibi, SERP sonuçlarında zirvenin yolu özgün fikirlerin dizaynı ile ancak kalıcılık sürekli olmaktadır.

SEO’da En Etkili Metot! iyi bir SEO’ya başlamak

Seobil’in 7 SEO Stratejisi hakkında örnekler ile ele alalım. Makalemizin tüm okuyuculara yararlı olması dileğiyle başlayalım.

Neden iyi bir İçerik Kalitesine Sahip Olmalı ve Neler Yapmalıyız?

1 Neden iyi bir İçerik Kalitesine Sahip Olmalı ve Neler Yapmalıyız?

İçerik kalitesi denilince, birçok web master ve site sahibi içeriğin kaliteli olmasının tam olarak ne anlama geldiğini anlamamaktadır. Aslında çok basittir. Kaliteli içerik demek sayfa sayısını arttırmak demek değildir. Kullanıcıların aradıkları cevapları sitenizde bulduğu zaman içerik kaliteli olmaktadır. Kullanıcının gerçekten işine yarayan içerikler, bir sorunun cevabı, bir ürünün tanıtımı, bir makalenin derinlemesine incelenmesi bazense bir haber bülteni olabilir.

Kullanıcılar SERP sonuçlarında buldukları içeriklerin kaliteli olduğunu nasıl anlarız?

Çok basit bir cevabı var! oda kullanıcı sayfayı terk etmiyorsa o içerikte bir şeyler var demektir. Eğer kullanıcı arama motoru kutusuna sorduğu soruların cevabına karşılık yer alan siteler arasında ziyarette bulunur. Giriş yaptığı web sitelerinde aradığını bulamazsa Google algoritması kullanıcının geri geldiğini anlamaktadır. Buda girip çıktığı sitenin hemen çıkma oranlarını artırmaktadır. Ne yazık ki bu durum SEO açısından sıralama kaybettirir, çok istenen bir durum değildir.

İçeriğimizi inceleyebilirsiniz: Kaliteli bir İçerik için Bilmeniz Gerekenler

Ne yapmalıyız öyleyse; kullanıcılar için kapsamlı, iyi bir dille kaliteli görseller ile desteklenmiş web sayfaları hazırlanmalıdır. Kullanıcı giriş yaptığı sitede aradığını bulmalıdır. Buda içeriğin güncel çözümleri konunun uzmanları tarafından iyi bir anlatımı ile mümkündür. Bu şekilde oluşturulan web sayfaları kullanıcıyı sitede tutmaya yetecektir.

Sitenin faaliyet alanına göre içerik kalitesi değişkenlik göstermektedir. Eğer site bir e-ticaret sitesiyse ürün açıklamaları neden video ile desteklemeyesiniz? Veya

Bir apart hizmeti veren bir firma neden 360 derece sanal tur koymasın!

Çoğu SEO uzmanı belki hafife alır ama kullanıcıların en çok sevdiği şeyler, sitede ayrılmasını zorlayacak küçük etkilerdir. Her sektör, hizmet kolu için ince detaylar mevcuttur. Bunların site içerisinde kullanımları kullanıcıları o siteye bağlar, sitede daha çok zaman geçirmesini ve siteyi sık kullanılanlara eklemesini tetiklemektedir. Bu küçük detaylar, kullanıcı deneyimi (UX) meydana getirir. İçerik kalitesi denilince sayfamız bir yazıdan ibaretse o yazı birçok uzmanın görüşleri eklenerek de kaliteli bir sayfa oluşturulabilmektedir. İçerik Kraldır sözü çokça söylenen bir söz olmasına rağmen tekrarlanan içerikler için bu söz konusu değildir. O yüzden özgün içerikler oluşturulmalı, gündem takip edilmeli ve disiplinli bir çalışmanın eseri olarak ortaya koyulmalıdır.

Nasıl Görsel Kalite ile Site içi SEO Yükselir?

2 Nasıl Görsel Kalite ile Site içi SEO Yükselir?

Site içerisinde kullanılan görseller oluşturulan sayfaların içerikleriyle alakalı olmalıdır. Kopya görseller veya internette dolaşan aynı görseller olmamalıdır.

Kullanıcının beğenisini kazanır, emek verilerek hazırlanan görseller, site kullanıcıları tarafından hemen fark edilmesini ve paylaşılmasını sağlar.

Eğer site, kullanıcılar tarafından çokça paylaşılan bir site ise web sitesi iyi bir iş çıkarıyor demektir.

Site içerisinde yer alan resimlerin içerik ile alakalı görsel kullanımı son derece önemlidir. Arama motorları günümüzde görselleri tanıyabilmektedir.

Hatta resimleri arama motoru üzerinde arayabilirsiniz.

Google’da Görsel Arama Yapma

Site performansını etkilemeyecek, yüksek kaliteli bir görsel seçimi her zaman en iyi seçimdir.

Eğer görüntü sitede 1200X600px alanında gösteriliyorsa en iyi tercih o alan için oluşturulan en yüksek kalite değeri olan görsel kullanımıdır. Resimleri sunduğunuz bu alana ölçü değerlerinden daha küçük bir resim yerleştirirseniz görsel bulanıklaşır. Netliğini yitiren bir resim site genelinde kötü ve kalitesiz bir izlenim oluşturur. Görseller site içerisinde kullanıldıklarında optimizasyonları sitenin iç SEO’suna katkıda bulunur. En çok sorulan sorulardan birisi olan,

Görsellerin SEO’su Nasıl olmalıdır?

Sorusunun çözümü resimlerin optimizasyonunu anlatan içeriğimizi

Ne Zaman Resim Alt Metni SEO için Optimize Edilmelidir?

Dikkatlice inceleyebilirsiniz.

Kötü görüntülenen resim sitenin geneline etki ederek başarısız bir sayfa imajı çizmektedir.

İşletmeler görseller konusunda daha hassas davranmalı bünyelerine grafiker istihdam ederek site içerisinde ve dijital pazarlamanın tüm kollarında etkin bir şekilde kullanmalıdır.

Niçin Navigasyon SEO’da Önemlidir? Örnekleri

3 Niçin Navigasyon SEO’da Önemlidir? Örnekleri

Navigasyon, Kullanıcıların site sayfasından diğer sayfaları arasında ne kadar iyi bir geçişi yapması, gezebilmesi bize o sitenin ne kadar iyi bir navigasyona sahip olduğunun bilgisini verir.

Navigasyon SEO örneği

Navigasyon kullanımı örneği,

Eğer bir kullanıcı, Kitap satışı yapan bir e-ticaret sitesini ziyaret ediyorsa ve bulunduğu sayfa,

“SEO Kitapları”
sayfası ele alındı zaman,
Bu sayfada kullanıcı için önermeniz gereken sayfalar, bulunduğu sayfa hakkında alakalı sayfalardan tümü oluşmalıdır. Farklı bir kategori veya içerik sayfası gösterilmemelidir. Örnekler olarak,

“SEO kitabı”
“Semantik SEO Nasıl Öğrenirim kitabı”
“SEO kitapları fiyatları”
“SEO kitaplarının en çok hangi şehirde satıldığını biliyor musunuz?”

Burada dikkat çekmek istediğimiz nokta kullanıcıya önerdiğiniz sayfalar kullanıcının geldiği sayfalar ile alakalı fakat farklı sayfalardır. Bu sayede kullanıcı geldiği sayfa ile gezintiye çıkmak için site içerisinde bir zorluk yaşamayacaktır. Kullanıcı “fiyat sayfasını” merak ediyorsa bu sayfaya erişebiliyor olacaktır.

Bu şekilde site içerisindeki gezinti ne kadar fazla ise arama motorları tarafından o site kullanıcılar tarafından iyi bir navigasyona sahip sitedir. Başarılı navigasyon sahibi siteler Google tarafından Rich snippet özelliği ile ödüllendirilir.

Ayrıca navigasyon site içerisindeki tüm sayfaların birbirleriyle bağlantılı olması ve geçişlerin kolaylıkla olmasını da kapsamaktadır. Her zaman alakalı sayfalara sahip olamayabiliriz bu durumda da yumuşak geçiş yapılır. Yani eğer “SEO kitabı” ile alakalı sayfalarımız yoksa yerine en yakın içeriklere sahip sayfalar ele alınır.
Örneğin,
“Dijital Pazarlama Kitabı”
“Dijital Pazarlama Öğreniyorum”
“Adwords Neden Gereklidir?”
Sayfaları içerik ve korelasyon olarak yakın gruba aittir. Bu şekilde bir navigasyon sağlaması da doğrudur.

Navigasyon kısıtlaması yapılan yerler var mıdır?

Navigasyon kısıtlamasının uygulandığı yerler arasında satın alma sayfaları yer almaktadır. Burada uygulanan sınırlamanın sebebi satın alma safhasında olan müşterinin odağının başka yere gitmemesidir. Bu sayede hemen satış yapılması hedeflenmektedir. Ne kadar doğru bir teknik ucu tartışmaya açıktır. Çünkü bazen bu durum müşterilerin öfkesini üzerine çekmekte ve siteyi terk etmesi de görülmektedir.

Nasıl iyi bir Site Performansı elde edilir, Yardımcı Araçlar Nelerdir?

4 Nasıl iyi bir Site Performansı elde edilir, Yardımcı Araçlar Nelerdir?

Site Performans denilince kullanıcılar çok sabırsız olabilir. Kimse 10sn de yüklenen bir sitede uzun süre kalmak istemez. Bu yüzden Web siteleri performansları en iyilenmelidir. Kullanılan CSS ve javascript kodları küçültülmeli, site görselleri optimize edilmelidir. Eğer İçerik yönetim sistemi kullanılıyorsa gerekli eklentiler ile site performansı en iyi duruma getirilmelidir.

Mobil performansı ve masaüstü hızı en iyi şekilde güçlendirilmelidir. Web site barındırma hizmetini temin ederken site performansını düşünerek almanız sitenizin açılış sürelerini etkileyecektir. Site performansı günümüzde SEO açısından çok önemlidir. Her ne kadar İnternet hızı çok yüksek seviyeleri görselde, Mobil’de çok fazla hız elde edilemeyen durumlarda sitelere gelen ziyaretçiler siteden hemen çıkabilir. Bunun önüne geçmek için bazı araçlara göre sitenizin durumunu iyileştirmeye çalışmalısınız.

Pagespeed insights: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=tr

GTmetrix: https://gtmetrix.com/

Iyi bir performans sahip bir web sitesi her zaman en üst sırada yer almaz. Aşırı bir performans sergileme arama motorlarının o siteye daha temkinli yaklaşmasını sağlamaktadır.

İyi bir sıralama için site performansı sadece tek bir kriterdir. Sıralamada birçok farklı kriter etki etmektedir. Site performansı iyi olacak diye kullanıcı deneyiminden taviz vermek doğru bir yaklaşım değildir. Eğer performans veya kullanıcı deneyimi arasında bir seçim yapacaksanız her zaman kullanıcı deneyiminden yana olmanızda fayda vardır.

Bir sayfa maksimum 3sn de açılması o sayfanın performansının optimum olduğu anlamına gelir. Üzerine çıkmaktan kaçının altına inerken de çok zorlamayın. İyi bir site performans hızı seven kullanıcıların gözünden kaçmayacaktır.

5 Erişilebilirlik kaliteli bir SEO’nun Olmazsa Olmazı

Web erişilebilirliği (Accessibility) engelli kullanıcılar düşünülerek tasarlanan ve geliştirilen web teknolojilerinin ve modüllerin site içerisinde erişilebilir olması ve kolaylık sağlamasıdır.

Web erişilebilirliği, işitsel, görsel, nörolojik, bilişsel, fiziksel ve konuşma engellerini ortadan kaldırmak için kullanım kolaylığı düşünülerek tasarlanan bir sitenin tamamı veya bir kısmını kapsayan erişilebilirlik yönetim araçlarının ziyaretçilere verilmesidir.

Akıllıca ve insani olarak düşünülen erişilebilirlik özellikleri arama motorları tarafından algılanır ve iyi sıralamalar ile ödüllendirilir.

Erişilebilirlik kaliteli bir SEO’nun Olmazsa Olmazı

6 Neden bir sitede Webmaster olmalı?

Webmaster, bir sitenin güncellemesi, gelişmesi ve yönetiminden sorumlu olan web yöneticisi olan kişidir. Bir web sitesi ilk kez kurulması tüm işlerin bittiği anlamına gelmez.

Web sitesinin yaşatılması için devamlılığı sürdürmesi, güncel olmasını sağlayan site ile ilgilenen araştıran, geliştiren bir webmaster tarafından idare edilmesi gerekmektedir. İyi bir webmaster seo konusunda kendisini yetiştiren ve sitenin doğal trafik kazanması için gerekli düzenlemeleri kolaylıkla yapandır. bir site tasarımcısı veya site yöneticisinin muhakkak okuması gereken web tasarım ve seo hakkındaki yazımızı

SEO ve Web Tasarımı: Bilmeniz Gereken Her Şey

inceleyebilirsiniz.

Site sahibi veya görevlendirdiği kişi, web sitesinin kontrolünü elinde tutan bir bilir kişinin olması sitenin idaresi açısından son derece önemlidir. İyi yönetilen siteler güvenli bir şekilde büyüme ve web’de kolayca yayılmaktadır.

Halkla İlişkiler (PR) farkı Süreklilik Sağlar Nasıl mı?

7 Halkla İlişkiler (PR) farkı Süreklilik Sağlar Nasıl mı?

Web siteleri hangi hizmeti veriyor olursa olsun sonuçta dünyaya açılan sayfaları ile insanlarla etkileşime geçme durumunda kalacaklardır. Bu etkileşim bir satış, bir hizmet veya bir tanıtım olabilir. Hizmet öncesi ve sonrası kullanıcıların memnuniyetini kazanmak sitenin imajı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Günümüzde PR konusunda ileriye giden kurumsal firmalar müşterilerin yaşadıkları olumsuz şikayetlerini şikâyet sitelerinde gördükleri anda durumu düzeltebilmek için gerekli ekipleri ile sorunlara çözüm aramaktadır.

Kullanıcıyı küstürürsen ileride senin canın daha çok acır. Birçok yüksek trafiğe ulaşan web site markaların çöküşü halkla ilişkiler konusunda yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır.

Bir ürünü satan ve hizmeti sunan sadece senin web siten olmadığını, bir bilgiyi veren sitenin yalnız senin siten olmadığı gerçeği bilinmelidir. Kullanıcıyı senin tarafına çekmen hususunda gerekli hassasiyeti vermeyi kavramak site geleceği için çok önemlidir.

Halkla İlişkiler (PR) örneği

Örneğin,

Günümüzde Halkla ilişkiler konusunda, Hepsiburada markası kullanıcıların sorunlarını çözmek için özel ekipleri ile tüm şikayetleri dinlemekte ve çözüm üretmektedir. Bu sayede kullanıcıların güvenini kazandıkları gibi diğer alternatif sitelere yönelmelerinin de önünü kesmiş olmaktadırlar.

Oysa Markafoni muazzam trafiklere ulaşmış olmasına rağmen kullanıcılardan gelen şikayetler göz ardı edilerek satılan ürünlerin kalitesinin düşük olmasını geç anlamaları veya müşteri sıkıntılarına çözüm üretmekte geç kalınması sonucunda satışlara devam etmesi ileride başına gelecek büyük tehlikenin habercisiydi. Bugün ne yazık ki bir marka değeri yitip gitti.