CMS (İçerik yönetim sistemi), Günümüzde “wold wide web” üzerine kurulan web siteleri üzerinde %60’dan fazlasının alt yapısını oluşturan açık kaynak kod yapısına sahip site kurulum ve yönetim modelidir.

CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir?

CMS (Content Management System), Türkçesi “İçerik Yönetim Sistemi” olan hazır kaynak kod kullanarak kendi sitenizi hiç kod bilgisine sahip olmadan tasarlamayı sağlar.

CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Neden Kullanmalıyım?

İçerik yönetim sistemleri, yazılım bilgisi olmadan kolay kurulum imkanıyla basit bir şekilde web sitesi sahip olmanın yolu açar. Bu sayede webmaster ihtiyacı veya bir web tasarım firmasına olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Artık günümüzde webmaster, ihtiyacı eskisine göre daha azdır. Bunun tek sebebi site yapılarının global düzenlerde üretilmesi ve sistemler üzerinden eklentiler geliştirilerek özelleştirilebilir olmasıdır. Yanlış bilinen doğrular arasında kendi kod yapısına sahip sitelerim içerik yönetim sistemlerinden daha iyi olduğu kavramıdır. Halbuki bu tam olarak böyle değildir. Bunun en büyük sebebi deneysel olamayışıdır. Bir içerik yönetim sisteminde farklı bir değişken karşısında alınacak hata çok kullanıcı sayısı çok fazla olduğundan anında düzenlenir ve güncelleme gelir. Oysa kendi kod yapınız ile bunu tespit edip güncelleme yapmanız belki aylar belki yıllar alır. Bir web sitesinin daha profesyonel bir alt yapıya sahip olmasını istiyorsanız sizde bir içerik yönetim sistemine geçmelisiniz.Ortaklarımız sayesinde, her tercihe ve bütçeye uygun kravatları çevrimiçi olarak bulabilirsiniz, https://fakewatch.is bütçeden en üst düzey süper şık modellere kadar.

CMS Kullanmak Nasıl Kolaylıklar Sağlar?

  • Yazılım Bilgisi Bilmeye Gerek Yok
  • Alternatif Tema Çeşitleri
  • İhtiyaca Yönelik Eklenti Çeşitleri
  • Hata Çözümleme için Dokümantasyon Çeşitleri
  • Mobil Kullanılabilirlik için Responsive Tasarım

CMS ile SEO Yapmak kolay mı yoksa Zor mu?

Seçtiğiniz içerik yönetim sistemi üzerinde geliştirilen eklentiler sayesinde kolayca SEO kriterlerini uygulayabilirsiniz. En çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri olan wordpress için geliştirilen Yoast, ALLinone gibi SEO eklentileri sayesinde temel SEO eğitimi sayesinde düzenlemeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu eklentiler sayesinde meta açıklama, başlık, htacces, robots.txt üzerinde kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Ayrıca cache eklentileri kullanarak sorgu sayısını en aza indirebilir kuracağınız sitenin performansını artırabilirsiniz. Bu özellikler sayesinde normal bir web sitesine göre daha kolay optimizasyon sağlayabilir ve iyi sıralamalar alabilirsiniz.

WordPress Siteleri için SEO hizmeti sağlıyoruz bunu biliyor muydunuz?

SEO’da başarıyı yakalamanın en önemli adımı iyi ve sık yapılan SEO denetimi sonucunda etkili bir Strateji geliştirilmesinden geçmektedir. Dijital çözümler ve arama sonuçlarında en iyi sonuçlar için kalıcı çalışmalar sağlıyoruz.

 CMS (içerik Yönetim Sistemi) Kimler Kullanabilir?

CMS ile kurulamayacak hiçbir site yapısı yoktur. Blog, Forum, Haber, Video, Müzik, E-ticaret, Tanıtım sitelerine sahip olmak isteyen herkes uygun içerik yönetim sistemi ile bu türden siteleri kurabilir ve kolayca kullanabilir. Günümüzde kendi kod yapınızı CMS’ye entegre edip daha geliştirmeler de sağlayabilir ve kendi temanızı oluşturabilirsiniz.

CMS (İçerik Yönetim Sistemi) En çok Kullanılanlar Hangileridir?

En çok kullanılan CMS yapıları, WordPress, Joomla, Opencart, Shopify, Wix, Squarespace, Biltrix, Blogger, Magento içerik yönetim sistemleri olmaktadır. Bu yapılar ülkemizde ve dünyada bir çok hosting yapısında kolay kurulumları mevcuttur. Sizde herhangi birisini kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken bir hosting paketi satın almak ve ardından Cpanele girip kolay kurulum sağlamaktır. Dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi ise WordPress ilk sırada gelmektedir.

Nasıl CMS ile Profesyonel bir Web sitesine Sahip olurum?

Birçok yöntem ile CMS kullanarak profesyonel bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Bunlardan birincisi, lisanslı bir tema satın alıp özelleştirebilirsiniz. Tema düzenleyicisi ile müdahale edip kendinize göre uyarlayabilirsiniz. İkincisi, kullandığınız CMS için bir temayı kendiniz geliştirebilirsiniz. Lakin bir tema geliştirecek kodlama bilgisine sahip değilseniz kullandığınız tema için bir uzmandan destek alarak size ait bir tema oluşturması için destek alabilirsiniz.